OM MÆLKE MISSIONEN

Tag dine elever med på mission i kroppen

Der bliver sat helt nyt fokus på menneskekroppen, når læge Christen Ravn med faglighed og et glimt i øjet lærer dine elever om, hvordan kroppen fungerer.


Til forsiden

Hvorfor være med?SUPPLERING TIL DIN DAGLIGE UNDERVISNING:

Med Mælkemissionen 1 og 2 giver vi dig som lærer en aktivitet, der kan supplere din daglige undervisning og give klassen et sjovt pusterum med leg og læring.

 


DIGITAL LÆRINGSPLATFORM MED 8 LÆRINGSVIDEOER: 
 

Mejeriforeningen opstiller en digital læringsplatform, som giver mulighed for differentieret undervisning med 8 små læringsvideoer, hvor læge Christen Ravn tager dig og dine elever med på en spændende rejse igennem kroppen. Universet er bygget op omkring enkle og engagerende elementer.

 


FLEKSIBEL AKTIVITET MED 100% EDUTAINMENT:

Idéen bag 100% edutainment bygger på tankegangen om, at elever lærer godt, når de samtidig har det sjovt, hvilket netop er formålet med Mælkemissionen. Derudover er aktiviteten fleksibel, således at eleverne kan arbejde med Mælkemissionens undervisningselementer og blive udfordret af Mælkehjørnet både i skolen og derhjemme. 

 


FORENKLEDE FÆLLES MÅL:

Materialerne er beregnet til 0.-3. klasse, og de lever op til de nye Forenklede Fælles Mål, som sikrer, at eleverne opnår grundlæggende viden og færdigheder.

 
Hvad er Mælkemissionen?DIGITALT UNDERVISNINGSMATERIALE:

Udviklingen i samfundet kræver, at digitale medier skal integreres mere i undervisningen i folkeskolen. Derfor giver Mejeriforeningen dig Mælkemissionen, som er et digitalt undervisningsmateriale med kroppen som omdrejningspunkt. Sammen med læge Christen Ravn kan dine elever lære en masse om kroppens mysterier.LÆRINGSFILM OG SPØRGSMÅL:

I Mælkemissionen 1 kortlægger Christen gennem 4 læringsfilm sjov og spændende viden om knogler, hjerne, mave og muskler. Til hver film er der knyttet 4 spørsmål som eleverne skal rulle ned igennem og svare på, hvad de har lært i filmene.

I Mælkemissionen 2 kortlægger Christen sammen med nysgerrige Sylvester viden om hjerte, tænder, nerver og blod. Til hver mission er der 4 læringsfilm og til hver film er der knyttet 8 niveauopdelte vidensspørgsmål, hvor eleverne kan rulle ned igennem kroppen og svare på, hvad de har lært i filmene.

Når eleverne har svaret rigtigt på alle spørgsmål, kan de printe et "fessorbevis", som I for eksempel kan hænge op i klassen.EKSTRA: MÆLKEHJØRNET 

Som ekstra materiale til Mælke Missionen har vi lavet Mælkehjørnet.

I Mælkehjørnet giver vi eleverne mulighed for at have det sjovt og samtidig lære en masse om mælk og mælkens vej fra ko til karton. Mælkehjørnet rummer forskellige aktiviteter, udfordringer, quizzer og forsøg.

Det er vigtigt, at klassen har adgang til en printer, når de skal bevæge sig rundt i Mælkehjørnet.DIFFERENTIERET INDHOLD I FORHOLD TIL KLASSETRIN:

Vi har sørget for at tage hensyn til de forskellige klassetrin 0.-3. klassetrin. 

I Mælkemissionen 1 og 2 sørger vi for, at de små elever, blot ved at trykke på en knap, kan få læst spørgsmålene op til de 4 læringsvideoer, så de kan arbejde sammen i grupper. Og i Mælkemissionen 2 er spørgsmålene til filmene niveauopdelte 0.-1. klasse og 2.-3. klasse. I Mælkehjørnet er indholdet ligeledes niveauopdelt, så det eneste du og dine elever skal, er at vælge et klassetrin. Formål og læringsmål


Formål

Mælkemissionen har til formål at vække elevernes nysgerrighed for menneskekroppen. Sammen med læge Christen Ravn, skal eleverne lære om henholdsvis knogler, hjerne, mave og muskler samt hjerte, tænder, nerver og blod for derved at kunne besvare en række spørgsmål indenfor hvert af disse områder.


Mælkehjørnet er ekstra materiale, som har til formål at udfordre eleverne i forskellige opgaver, forsøg og quizzer samtidig med, at de lærer om mælk.

Udgangspunktet for Mælkemissionen er en digital platform, som er bygget op omkring enkle principper.

Både Mælkemissionen og Mælkehjørnet er bygget fleksibelt op, således at eleverne kan arbejde med det i grupper i skolen og individuelt derhjemme. Læringsmål


- Eleverne skal stifte bekendtskab med menneskekroppen.

- Eleverne kan arbejde på en digital platform i grupper og alene. 

 

Fakta om missionen

 

Klassetrin:


0.-­3. klasse


Fag:

For 0. klasse: Naturfaglige fænomener

For 0.-3. klasse: Natur/Teknologi


Materialer:

Materialer findes online på edutainmenthuset.dk fra uge 42. Der er materialer nok til 6-8 timers undervisning.

- 4 undervisningsfilm med læge Christen Ravn

- 4-8 vidensspørgsmål til hver undervisningsfilm

- Sjove og lærerige quizzer

- Forsøg med mælk

- Info videoer


Form:

Webbaseret digital aktivitet til brug på smartboard, iPad og lignende. 


Planlægning:

Aktiviteten kræver næsten ingen forberedelse. Vi har sørget for alle materialer på forhånd. Du skal blot finde tid til at anvende materialerne i din undervisning.